Een hondenverzekering afsluiten is in principe niet moeilijk en kan ook heel snel gebeurd zijn. Vaak is afsluiten via internet heel eenvoudig. Maar precies de juiste verzekering afsluiten voor jouw hond is soms wat lastiger. Er is een veelvoud aan mogelijkheden te vinden bij de grote aantallen aanbieders van huisdierenverzekeringen.

Waar moet je precies op letten als je een hondenverzekering wilt afsluiten? Ten eerste moet je voor jezelf vaststellen hoeveel risico je wilt nemen op financieel gebied. Kun je (een deel van) de onvoorziene kosten zelf dragen of wil je alle risico daarop juist tegengaan door middel van de verzekering? Stel dat eerst voor jezelf vast en ga dan verder met zoeken.

Online afsluiten en opzeggen

De meeste aanbieders van hondenverzekeringen maken het online afsluiten van een verzekering heel eenvoudig. Dat hoeft geen drempel te zijn. Het kan ook raadzaam zijn om je dierenarts even om advies te vragen van te voren. De dierenarts hoort veel verhalen en kan je zo misschien al een beetje op weg helpen naar een goede verzekering.

Elke verzekeraar hanteert zijn eigen voorwaarden voor wat betreft aanname van dieren. De leeftijd, het ras en de conditie van je hond kunnen hierbij bepalend zijn. Een verzekeraar heeft op grond hiervan het recht om te weigeren om je hond te verzekeren.

Wachttijd en looptijd

Houdt er ook rekening mee dat veel verzekeraars een minimale wachttijd hanteren voordat je hond, na het afsluiten van de verzekering, daadwerkelijk verzekert is. In veel gevallen is dit een maand. Pas vanaf een maand na de ingangsdatum van de verzekering zullen de vanaf dan gemaakte kosten voor je hond uitgekeerd worden.

Online afsluiten van een verzekering is niet moeilijk en gelukkig is het opzeggen van de verzekering in de meeste gevallen ook een fluitje van een cent. Je kunt in de meeste gevallen zelf uitstekend de looptijd van de verzekering bepalen en eventueel wijzigen.